Ukens drikkeanbefaling!

Her finner du ukens drikkeanbefaling.
Scroller du nederst på siden finner du også en av Lars Ludvig sine oppskrifter på gin tonic.

Drikkeanbefaling til MATKASSEN

Forrett:

Her kunne det vært spennende å prøve en Chenin Blanc fra Sør-Afrika mot innslagene av “røyk” i tartaren. Her må du mulig litt opp i pris. Ellers så er en lett, juicy beaujolais ikke feil.
Eventuelt er en god amber ale-øl et godt alternativ.

Hovedrett:

Prøv en rosé fra Provence! Vi lengter mot sommer, og lover deg at dette smaker godt også i marsmåned.

Dessert:

Marsala fra Sicilia , Italia. Her har du flere prisklasser å velge blant også.

Drikkeanbefaling til TAPAS FOR 2:

– Prøv gjerne en Pet Nat til tapasen. En lett musserende vin med ølkork. Disse har ofte litt “funky” smak og natursvinspreg. Den er en spennende aperitiff, og går gjerne med litt blandet snacks.
– Det kan være kult med noe spansk hvitt. Hør om de har noe Albariño, en undervurdert vindrue som fortjener mer oppmerksomhet.
– Skulle du ha ønske om rødvin, bør du se etter noe lettere rødt. Vi setter en knapp på noe rødt fra Jura!
– Ønsker du øl til? Prøv gjerne noe fra Lindheim. Aller best er kanskje deres Farmhouse Saison.

Aperitiffanbefaling

Uansett om du har bestilt deg tapas-pakken eller skal spise 3-retter – bobler er aldri feil å starte med. Vi mener man kan strekke det så langt som å si det er gode og riktige rutiner før et godt måltid. Bobler setter stemningen og kicker i gang smaksløkene.

Vi er aller mest glad i Champagne, klassikeren blant boblene. Men her synes vi du skal velge noe DU synes er godt. Enten om det er Cava, Cremant eller Champagne.
Du kan høre på polet hva de har av halvflasker med musserende – ellers så er franske. klassiske bobler ikke feil følgesvenn til tapas eller første rett i 3-retteren ( tartar).

—-
Spør gjerne om guide på vinmonopolet, og vis dem listen med forslag. Vi har ikke helt oversikt over hva de har inne, da vårt utvalg baserer seg litt på hva som ikke er på polet, men dette er det vi hadde lett etter i vinrommet vårt for å sette vinpakken i restauranten. 

Savner du Lars sine Gin & Tonics?

Her kommer oppskrift på en av våre mest populære gin tonic.

Kjøp Earl Grey-te i løsvekt. Ha 2 ss te i 2 dl gin. (Du kan også bruke teposer, men resultatet blir selvfølgelig best med god kvalitet) La infusere(trekke) i 2-3 timer. Sil av, gjerne gjennom kaffe- eller saftfilter.

Fyll så et copaglass (alternativ et stort rødvinsglass) fullt med isbiter. Hell på gin, pluss fine skiver av sitron. Topp med mediterranean tonic.

Tips!
Om du skreller av litt skall og gnir langs kanten av glasset får du en magisk aroma hver gang du tar en slurk.