Julebord 2020

I år er annerledesåret – og det påvirker selvfølgelig tiden vi går inn i også.
Stadig flere melder at de i år har planer om å stå over årets julebord, men vi vil gjerne forsikre våre gjester om at det er trygt å dra på Jacob & Gabriel. Vi har gode smittevernstiltak, og om ikke det er nok – har vi andre kreative løsninger…

Julelunsj

Hva med å ta med personalet på julelunsj? Vi har åpent for lunsj fredag og lørdag fra klokken 11:00-13:00 & 14:00-16:00. Vi kan også åpne for større grupper andre dager, da er det også mulighet for å booke restauranten eksklusivt.

Kvalitet fremfor kvantitet

Det kan være så enkelt, men effektivt å bytte ut de store mengdene med kvalitet. Prøv ut råvarer og drikkevarer fra øverste hylle.
Det gjør også julebordet litt lettere å huske dagen derpå…

Matkasse

Hva med å bestille matkasse til hele gjengen og ta julebordet på Zoom? Hva passer vel bedre enn å runde av året sammen med digitale hjelpemidler på sitt beste? Vi lager matkasse med 3-retter “Fjordland-style”, minimal matlaging – bare varm opp som anvist og server.

Gavekort

Gi bort gavekort til de ansatte. Perfekt plaster på såret for at julebordet ikke ble noe av i år. Så kan de heller ta med seg noen fra egen familie eller kohort ut å spise på Jacob & Gabriel.
Om du ikke har mulighet til å hente fysisk gavekort hos oss, har vi løsninger med digitale gavekort. Vi kan også sette det på faktura. Ta kontakt, så finner vi en god løsning.

Velg en hverdag?

Legg julebordet til de “utypiske” og litt roligere dagene som tirsdag eller onsdag. Her er det også mulighet for større grupper å booke restauranten eksklusivt.

Take away – julebord

Synes dere det er vanskelig å forholde seg til “alle andre” når man er ute – så kan løsningen være å ta med julebordet hjem. Vi har løsninger som matkasse, hvor man varmer opp og danderer en 3-retter fra Jacob & Gabriel hjemme, eller enkel buffet med gode råvarer og småretter “tapas-style”. Se “Juletapas” og «matkasse» i menyen under.

Våre tradisjoner

På Jacob & Gabriel serverer vi ikke tradisjonell julemat – men smakene og tradisjonene fra jul gjort på en moderne, egen vri.

For eksempel koker vi juleribben i 36 timer – og serverer med foiegras-sjy, rødkål, selleri – og svoren, puffet som baconsvor, som prikken over i’en på toppen. Faktisk har den retten blitt en tradisjon etter mange år, og er noe mange forbinder med smaken av julebord på Jacob & Gabriel. Har du ikke prøvd den? Det burde du.

Meny

  • 3-retter – 550,-
    Ørret – Ribbe – Eple
  • 4-retter – 650,-
    Ørret – Ribbe – Ost – Eple
  • 5-retter – 750,-
    Ørret – Torsk – Ribbe – Ost – Eple
  • 6-retter – 850,-
    Ørret – Torsk – Dagens rett – Ribbe – Ost – Eple
  • 7-retter – 950,-
    Ørret – Torsk – 2 x dagens rett – Ribbe – Ost – Eple

Drikkepakke

La oss sette sammen et godt utvalg drikke som passer til. Vi smaker hver rett nøye sammen med vin og øl – og kan derfor komme med gode anbefalinger både på flaske og glass. Velger du drikkepakke til menyen får du servert en enhet til hver rett. For større grupper anbefaler vi å gå for flasker til bordene.

  • 3-retter 395,- 
  • 4-retter 495,-
  • 5-retter 595,-
  • 6-retter 695,-
  • 7-retter 795,

Trøffel

Vi har fersk trøffel i hele julen. Hvorfor ikke legge til det lille ekstra med revet trøffel over retten? +125 kr per rett.

Lutefisk

KUN VED FORHÅNDBESTILLING. MINIMUM 4 PERSONER.

Vi serverer klassisk lutefisk med alt av tilbehør. Ertestuing, kokte poteter, sennepssaus og bacon. I tillegg har vi sirup, brunost, fin og grov sennep og sennepspulver.

495 kr / per person. 2. serveringer.

Snacks

Barsnaks. Kan også bestilles som en pakke til bordet før mat

  • Charcuterie – 150,-
  • Oliven – 75,-
  • Salte mandler – 75,-
  • Pinnekjøttkroketter
    med stekt kålrotkrem og lagret ost – 40,- /stk
  • Toast med skagenrøre – 40,-/stk

“Juletapas”

495,- per person
Minimumbestilling 10 pax 

Bestilles minimum 1 uke før

  • Skagenrøretoast
  • Rakfisktartar
  • Charcuterie
  • Spicy medisterkake og chilimajones
  • Soyaglasert ribbe
  • Grønn salat med urter, rå grønnsaker og vinaigrette
  • Oster med knekkebrød og fruktkompott
  • Honning fra taket, epler fra Nyhuus og crunch

Jule-matkasse

3-retter “Fjordland-style” – varm opp og dander, ingen matlaging nødvendig 
400,-  per person

Det er også en fin link å sende til den som er ansvarlig for årets julebord (eller mangel på…)