Julelunsj


Velkommen til julelunsj på Jacob & Gabriel
Lunsjmenyen med sine priser er gjeldene frem til siste bestilling 15:00 – etter dette gjelder vår ordinære meny.

Vi inviterer til lunsj hver lørdag, i tillegg hver fredag i desember – og mandag til torsdag i juleuken (19. til 22. desember)


LUNSJMENYER

Lunsjmenyene er noe mindre og mer forenklede utgaver av kveldens meny – gjort perfekte i passende porsjoner for lunsj. 

3-retter – 350 kr

  • Juletartar
  • Ribbe fra Borgestad Gård
  • Sjokolademousse

5-retter – 550 kr

  • Juletartar
  • Juletorsk
  • «Pinnekjøtt»
  • Ribbe fra Borgestad Gård
  • Hvit sjokolademousse

7-retter – 750 kr

  • Juletartar
  • Reinsdyrtataki
  • Juletorsk
  • «Pinnekjøtt»
  • Ribbe fra Borgestad Gård
  • Brillat Savarin
  • Hvit sjokolademousse

CHAMPAGNELUNSJ

Hver lørdag setter kjøkkenet sammen 2 retter fra julens meny. 
Da får du 2-retter og 2 glass Champagne for kun 495 kr! 

Spør oss gjerne om ukens meny. 


SNACKS:

Pinnekjøttkrokett – 3 stk: 135,-

Guanciale, speket og røkt grisekinn: 95,-

Glasert ribbe: 95,-

Mandler, salte marcona mandler: 65,-

Arancini, friterte risottokuler – 3 stk: 95,-

Charcuterie: 135,-

Østers med vinaigrette – 3 stk: 125,-

Oliven : 65,-


FORRETTER:

Juletartar

Jacob & Gabriels klassiske tartar med fersk og fermentert ørret, serveres med smaker av rømme, rugbrød, pepperrot og dill

185,-


Juletorsk

Torsk serveres med kaviarsaus, kål og fennikelcrudité

195,-


Reinsdyrtataki

Majones med smak av skogens sopp, tyttebærgelé og røkt andehjerte

195,-


«Pinnekjøtt»

Plukket pinnekjøtt, friterte pinnekjøttkrokett, serveres med eple, kålrabi og smørsaus

195,-


Sjøkrepssuppe

Kremet suppe med grilla sjøkreps

235,-


HOVEDRETTER:

Alle våre hovedretter serveres med tilhørende poteter


Ribbe av frittgående gris fra Borgestad Gård

Glasert 36 timers ribbe, serveres med puffet svor, variasjon på jordskokk, rødkålkompott og sjysauce med julekrydder

325,-


Juletorsk

Torsk serveres med kaviarsaus, kål og fennikelcrudité

325,-


Entrecôte

Entrecôte av storfe

355,-


«Pinnekjøtt»

Plukket pinnekjøtt, friterte pinnekjøttkrokett, serveres med eple, kålrabi og smørsaus

395,-


Klassisk lutefisk*

Med ertepuré, kokte poteter, bacon og sennepssaus

525,- inkluderer påfyll

*Denne retten må forhåndsbestilles, vi kan ikke garantere at vi har tilgjengelig uten forhåndsbestilling


DESSERTER:

Brillat Savarin

Osteservering med toastet brioche og kompott

145,-


Hvit sjokolademousse

med multer, brunost og vaffel

145,-


Is og sorbet

125,-


ALLERGENER:

Spør oss gjerne om mulighet for å tilpasse for allergener. Vi vil gjerne ha beskjed på forhånd slik at vi kan tilpasse på best mulig måte. Si uansett ifra om allergener.


Juletartar: Fisk, laktose, gluten (rug)

Juletorsk: Fisk, laktose, sulfitt

Reinsdyrtataki: Sulfitt, egg, sennep

Pinnekjøtt: Laktose, gluten (kan sløyfes), egg (kan sløyfes)

Sjølrepssuppe: Sjøkreps/skalldyr, laktose

Ribbe: Laktose, sulfitt, gluten (spor av)

Entrecôte: Laktose, sulfitt

Lutefisk: Laktose, sulfitt, fisk, sennep

Brillat Savarin: Laktose, gluten (kan sløyfes)

Sjokolademousse: Laktose, gluten (kan sløyfes), soya (hvit sjokolade, spor av)

Is & sorbet: Kan innholde laktose – kan også sløyfes

Pinnekjøttkrokett: Gluten, laktose, egg

Aranchini: Laktose, gluten, egg

Østers: Bløtdyr

Glasert ribbe: Gluten, sulfitt